Столичні екологи визначали рівень забруднення повітря на Херсонщині

6 лет назад 0

Вчора на Херсонщину завітали представники центральних органів виконавчої влади, аби розібратися з ситуацією, яка склалася навколо заводу «Титан». До складу групи увійшли керівник Міністерства екології та природних ресурсів України, Головного управління ДСНС України, Державної екологічної інспекції України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також Міністерства охорони здоров’я України.

Спільними зусиллями виїзна група проінспектувала Каланчацький та Чаплинський райони, поспілкувалася з мешканцями та побачила фактори отруєння на власні очі. Головною метою було відвідати селище Першокостянтинівка. Саме там було взято аналіз із кислотного накопичувача біля озера Сиваш. Експерти зазначили, що результати будуть готові найближчим часом.

«Прем`єр-міністр Володимир Гройсман доручив нам відвідати Херсонську область і взяти належні аналізи. Таким чином, ми зможемо на 100% розуміти причини даної ситуації та вирішувати, що робити далі. У тому разі, якщо викиди підтвердяться, будемо розробляти заходи, які не загрожуватимуть життю селян Каланчацького та Чаплинського районів. Вважаю, що обов`язково необхідно проінформувати російську сторону і знайти спільний вихід»,- прокоментував заступник Міністра екології та природних ресурсів України Віктор Вакараш.

За словами голови ХОДА Андрія Гордєєва, наразі не має сенсу закривати дитячі садки та школи на карантин. До Херсона транспортували лише 15 дітей зі схожими симптомами, результати водного аналізу дізнаємося за кілька днів, тому не можемо стверджувати провину заводу «Титан». Дирекція генічеських і скадовських літніх таборів підготувала все для критичного випадку – евакуації дітей.