«Треба дуже уважно підходити до реформ освіти», – Владислав Мангер

6 лет назад 0

Сьогодні, 27 серпня, в актовій залі Херсонського державного університету відбулася обласна серпнева конференція педагогічних працівників Херсонщини. У заході взяли участь голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, народний депутат України, перший заступник голови Комітету з питань освіти та науки Олександр Співаковський, директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко, начальник управління освіти, науки та молоді ХОДА Євген Криницький, керівники органів управління освіти, педагогічні працівники тощо.



Перед початком конференції було нагороджено вчителів та інших працівників, які своєю діяльністю сприяють розвитку освіти на Херсонщині. Так, Владислав Мангер вручив Почесні грамоти обласної ради за сумлінну працю, професіоналізм, вагомий особистий внесок у справу навчання і виховання підростаючого покоління та з нагоди святкування Дня знань наступним працівникам сфери освіти: вчителю-дефектологу дошкільного відділення Херсонської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів Херсонської обласної ради Наталі Кириленко, вчителю іноземної мови Чорноморівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Каховської районної ради Роману Діденку, заступнику директора з методичної роботи комунального закладу «Мала академія наук» учнівської молоді Херсонської обласної ради Оксані Ципцюк, майстру виробничого навчання державного навчального закладу «Херсонське вище професійне училище сервісу та дизайну» Олені Базалій, викладачу інформатики Новокаховського приладобудівного технікуму Сергію Божику.




Конференція проходила у вигляді панельних дискусій на різні теми: «Херсонщина інвестує в освіту», «Нова українська школа – нове покоління майбутнього», «Людський капітал – чинник економічного добробуту Херсонщини». Упродовж заходу його учасники обговорювали здобутки сфери освіти Херсонщини останніх років та найбільш важливі питання реформування даної галузі.

«Сьогодні ми спостерігаємо відтік випускників , – відзначив голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер. – Але це результат реформ, які відбувалися раніше. Тому я звертаю увагу шановних депутатів та міністерства на те, що треба дуже уважно підходити до реформ. Треба спілкуватися з вчителями та директорами шкіл на місцях стосовно їхнього бачення цих процесів. Я з великою повагою відношусь до обласної державної адміністрації та народних депутатів України від Херсонщини. Багато чого у нашому регіоні вже зроблено. І це помітно. Отто фон Бісмарк колись сказав: «Той, хто економить на школах, буде будувати в’язниці». Чи багато було побудовано нових шкіл останнім часом? Тому звертаюся до місцевих депутатів: коли надаєте дозвіл на будівництво цілих районів, обов’язково, щоб там були школи та дитячі садки» , – підкреслив Владислав Мангер.