У Чорному морі українські військові провели тактичні навчання за стандартами НАТО

3 года назад 0

У навчаннях взяв участь дивізіон надводних кораблів, підрозділи морської піхоти, морська авіація та авіація Повітряних Сил.

Як повідомляє прес-служба Морадміністрація з посиланням на Міноборони, маневри під час навчань складалися з декількох етапів.

«Після приведення корабельної десантної групи у вищий ступінь бойової готовності здійснили навантаження особового складу і техніки, вихід з пункту базування, розгортання корабельної десантної групи в райони формування десанту», — йдеться в повідомленні відомства.

Зазначається, що протикатерну оборону українські військові відпрацьовували з виконанням вправ корабельної десантної групи на полігонах бойової підготовки. Епізоди тактичних навчань з організації маневрування відпрацьовували за сигналами MTP, які використовують країни-члени НАТО.

Крім того, українські моряки здійснювали тактичне маневрування, передачу вантажів на ходу, надавали допомогу кораблю з висадкою аварійно-рятувальної групи, буксирували пошкоджений корабель тощо.

Для освітлення надводної обстановки і передачі інформації на командний пункт корабельної десантної групи залучалися літаки морської авіації. Також на цих навчаннях вперше використовували надувні мішені типу Killer Tomatoes, які використовують в країнах-членах НАТО.