Ювенальні поліцейські повернули додому 16-річну дівчину з Нововоронцовського району

4 года назад 0

20 листопада приблизно о 10:00 в чергову частину Нововоронцовського відділення поліції зателефонувала схвильована жінка. Вона пояснила, що її 16-річна онука, яка проживає з нею, після сварки пішла з дому і не повернулася. Через дві доби після повідомлення поліцейські виявили дівчину на горищі будинку, де вона переховувалася. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

За словами начальника відділу ювенальної превенції поліції Херсонської області Ярослава Шанька, на розшук неповнолітньої орієнтували особовий склад районного відділення поліції та інспекторів ювенальної превенції обласного главку. Співробітники превенції з’ясували, що у школі втікачка не з’являлася. Опитали її друзів та знайомих, відпрацювали місця, які вона частіше всього відвідувала.

Через дві доби пошуків до поліції зателефонувала бабуся неповнолітньої та повідомила, що чула якийсь шум на горищі будинку. Під час перевірки поліцейські знайшли там втікачку. Дівчина пояснила, що образилась на бабусю після сварки та хотіла втекти. Спочатку пішла ночувати до подруги, яку попросила нікому не повідомляти про це. Наступного дня вона повернулася до будинку і сховалася на горищі, щоб не спілкуватись з бабусею.

Ювенальні поліцейські провели профілактичні бесіди з бабусею та дівчиною, щоб надалі уникнути подібних випадків.