Ювенальні поліцейські провели профілактичні рейди в курортних районах Херсонщини

5 лет назад 0

Поліція продовжує протидіяти фактам продажу неповнолітнім алкоголю та тютюнових виробів. З цією метою працівники ювенальної превенції провели профілактичні рейди на території трьох курортних зон Херсонщини. Як результат, поліцейські склали 10 адміністративних протоколів. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Інспектори навідалися у кафе, бари, кальянні та дискотеки, де виявили чимало підлітків. В одному з закладів на бармена, який не поцікавився віком відвідувачки та реалізував їй спиртне, поліцейські склали протокол за ч.2 ст.156 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами).

У продуктових магазинах інспектори виявили факти продажу неповнолітнім алкогольних напоїв. За це продавців притягнуть до адміністративної відповідальності.

Також поліцейські склали 5 адміністративних протоколів на підлітків, які розпивали алкогольні напої та курили тютюнові вироби у заборонених законом місцях. Батьки цих дітей також понесуть адміністративне покарання.

З персоналом та власниками всіх закладів інспектори ювенальної превенції проводили профілактичні бесіди та нагадували їм про недопустимість продажу дітям алкоголю, цигарок, використання праці неповнолітніх, а також знаходження дітей у закладах після 22:00.

— Виявлення та припинення порушень за участю та у відношенні дітей – головне завдання працівників ювенальної превенції, тому подібні рейди ми проводимо постійно, — зазначає начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько.