Ювенальні поліцейські здійснюватимуть контроль над дотриманням карантинних заходів особами, які не досягли 16 років і знаходитимуться на вулиці без супроводу дорослих

4 года назад 0

Задля посилення безпеки дітей, у період призупинення навчального процесу, ювенальні поліцейські активізували превентивні заходи. Нині інспектори проводять індивідуальні робочі зустрічі з представниками адміністрацій закладів повної загальної освіти та філій. Спільними зусиллями вони розробляють алгоритм дій поліцейських та викладачів, спрямований на недопущення порушень учнями умов карантину та дистанційного навчання.

— Також зі службою у справах дітей та освітянами ми обговорюємо проведення спільних рейдів у місцях можливого скупчення дітей (парках, майданчиках, скверах, дворах) для недопущення появи там дітей без супроводу дорослих, — повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонської області Ярослав Шанько. – Хочу нагадати, що Кабмін посилив вимоги до обмежувальних заходів у зв’язку з карантином. І велике прохання до батьків, які мають чітко пояснити своїм дітям, що задля їхньої ж безпеки тепер забороняється перебування у громадських місцях осіб, які не досягли 16 років, без супроводу дорослих. А також заборонено відвідування спортивних та дитячих майданчиків. Діти мають засвоїти, що карантин – це не канікули. Під час самоізоляції треба залишатися вдома, а дітям навчатися дистанційно. У такий непростий час саме дорослі мають стати для дітей прикладом правильної поведінки під час карантину.

Відділ комунікації поліції Херсонської області