В Херсоні онук через гроші вбив рідну бабусю

7 лет назад 0

Онук завдав своїй 70-річній бабусі близько двадцяти ударів ножем, після чого забрав 12 тисяч гривень. Знаряддя злочину він викинув в унітаз, а закривавлений одяг вивіз до села та сховав в очереті. Наразі працівники поліції вилучили усі речові докази.

Закривавлене тіло жінки у власній квартирі в одному з районів міста Херсона виявив її син. Перед цим чоловіку зателефонувала стурбована сестра і сказала, що мати не виходить на зв’язок. На місці працювала слідчо-оперативна група Корабельного відділення поліції, працівники управління карного розшуку та слідчого управління Головного управління Національної поліції в Херсонській області.

Під час ретельного огляду квартири оперативники та слідчі одразу припустили, що вбивство скоїв хтось з рідних або знайомих. На це вказувало багато факторів: двері до квартири не були зламані, слідів боротьби чи обшуку теж не було, тобто зловмисник знав, де зберігаються гроші. Зі слів сусідів, пенсіонерка була дуже обережною і стороннім ніколи не відчиняла.

«Над розкриттям злочину ми безперервно працювали упродовж доби, опитали мешканців 90 квартир», — повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області Микола Цап. «В результаті проведених слідчо-оперативних заходів під підозру потрапив 20-річний онук потерпілої, який ніде не працює та не вчиться. У квартирі, де він проживає зі своєю співмешканкою, оперативники вилучили 12 тисяч гривень».

Працівники поліції встановили, що після вбивства бабусі онук забрав гроші, повернувся до себе додому, де переодягнувся і склав закривавлені речі в пакет. Потім разом зі своєю дівчиною він виїхав до села. Там сховав речі в очереті, де їх і виявили оперативники. Вилучені одяг та ніж направлені на експертизу.

Наразі зловмисник затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкриті кримінальні провадження за п.6 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство» (карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі з конфіскацією майна) та ч.4 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій» (карається позбавленням волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна).