В Херсоні поліція провела профілактику «Зброя та вибухівка»

7 лет назад 0

З першого по 24 березня на території Херсонщини поліція проводила профілактичні заходи «Зброя та вибухівка». Метою відпрацювання було вилучення з незаконного обороту автоматичної та іншої нарізної зброї, боєприпасів, вибухових речовин та пристроїв, які можуть використовуватися під час вчинення злочинів, а також встановлення осіб, причетних до незаконного поводження зі зброєю.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції в Херсонській області.

За час відпрацювання територіальними підрозділами Головного управління Національної поліції в Херсонській області було зареєстровано 49 кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом зброї та вибухівки. Із незаконного обігу працівники поліції вилучили 13 гранат, 3 гвинтівки, 9 пістолетів, 3 обрізи мисливських рушниць, 4 одиниці саморобної зброї, 627 патронів та 400 грам вибухової речовини (тротил).

В ході відпрацювання також були перевірені 3880 власників вогнепальної зброї. Під час перевірок поліцейські виявили 168 порушень умов зберігання зброї та боєприпасів. За порушення правил поводження зі зброєю у громадян були вилучені 110 дозволів на її зберігання та 92 одиниці зброї.

Шановні громадяни, якщо ви володієте інформацією про факти незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин, прохання повідомити до поліції за номером «102». Анонімність гарантується.