В Херсоні проведено круглий стіл з атестованими судовими експертами, які не працюють у державних спеціалізованих експертних установах

7 лет назад 0

Міністерство юстиції України та його територіальні управління, відповідно до покладених завдань, координують діяльність міністерств, інших центральних органів виконавчої влади та їх територіальних управлінь з питань розвитку судової експертизи. З часу наділення територіальних органів юстиції повноваженнями у сфері експертного забезпечення правосуддя,  Головне територіальне управління юстиції у Херсонській області тісно взаємодіє із атестованими судовими  експертами, що не працюють у державних спеціалізованих експертних установах та здійснюють свою діяльність та території м. Херсона та Херсонської області.

24 березня 2017 року за ініціативою начальника ГТУЮ у Херсонській області Хутковського Костянтина Валентиновича було проведено «круглий стіл» з атестованими судовими експертами, які не працюють у державних спеціалізованих експертних установах на тему  « Особливості призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень у цивільних, господарських справах та кримінальних провадженнях ».

У заході взяли участь:  Ріпенко Артем Ігорович , директор Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз (ОНДІСЕ) Міністерства юстиції України;   Мокіна Інна Володимирівна , голова Ради адвокатів Херсонської області;   Гридасов Юрій Володимирович , суддя господарського суду Херсонської області;  Салтиков Олександр Сергійович , завідувач Миколаївським  відділенням ОНДІСЕ;  Пєсков Ігор Вікторович ,  завідувач Херсонським відділенням ОНДІСЕ;  Чурілов Денис Віталійович  заступник начальника слідчого відділу Херсонського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області;  Якуба Андрій Олексійович , начальник відділу з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції у Херсонській області.

Під час проведення «круглого столу» присутні заслухали виступи учасників з актуальних питань у зазначених сферах, брали активну участь у дискусії, пропонували шляхи вирішення проблемних питань та намагались дійти спільного рішення.

Костянтин Валентинович подякував всім за участь та наголосив на необхідності плідної взаємодії ГТУЮ у Херсонській області з атестованими судовими експертами, які не працюють у спеціалізованих державних експертних установ.

По завершенню зустрічі очільник територіального органу юстиції висловив пропозицію регулярного проведення подібних заходів, яку присутні охоче підтримали.