В Херсоні відбулось майже 100 перевірок у сфері готівкових операцій

7 лет назад 0

З початку року працівники підрозділу аудиту Головного управління ДФС у Херсонській області провели 97 перевірок суб'єктів господарювання щодо повноти проведення операцій через РРО та реалізації підакцизних товарів. За результатами встановлених порушень платникам донараховано штрафних санкцій на загальну суму майже 1 млн. гривень. До бюджету вже надійшло 47 відсотків узгоджених сум або 240 тис.гривень.

Так, у березні продовжується контрольно-перевічна робота суб’єктів господарювання у сфері ресторанного господарства, які показують нереально низькі виторги, проведені через РРО. Як наслідок, трьом херсонським рестораторам вказано на значні обсяги необлікованих належним чином та реалізованих алкогольних напоїв без застосування РРО. Це встановили працівники підрозділу аудиту Головного управління ДФС у Херсонській області під час порівняння обсягів продукції, яка надійшла від постачальників, та фактичної реалізованого товару. До порушників застосовані штрафні санкції у подвійному розмірі від вартості необлікованих належним чином та реалізованих алкогольних напоїв. А це майже по 12 тис.грн. штрафних санкцій кожному платнику податків тільки за це порушення.

Звертаємо увагу: відповідно до пункту 45 Закону України від 21 грудня 2016 року №1797-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» у пункті 80.2 статті 80 підпункти 80.2.2, 80.2.5 і 80.2.7 після слів "у разі" доповнено словами "наявності та/або ".

Таким чином однією з підстав для проведення фактичної перевірки є: наявність та/або отримання в установленому законодавством порядку інформації від державних органів або органів місцевого самоврядування, яка свідчить про можливі порушення платником податків законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи, зокрема, щодо здійснення платниками податків розрахункових операцій, ведення касових операцій, наявності патентів, ліцензій, та інших документів, контроль за наявністю яких покладено на контролюючі органи, виробництва та обігу підакцизних товарів.