В КПВВ «Каланчак» службовий пес допоміг прикордонникам виявити наркотики

6 лет назад 0

У своїй службовій діяльності прикордонники Херсонського загону продовжують активно використовувати чотирилапих помічників, які здатні виявляти наркотичні засоби, навіть незначної ваги.

Так учора, на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом прикордонники за допомогою службового собаки попередили спробу переміщення наркотиків до тимчасово окупованого Криму. Про це повідомляє прес-служба Херсонського прикордонного загону. 

Два пакунки із марихуаною загальною вагою 10 грамів намагався перемістити наш херсонець, який в пішому порядку направлявся на анексований півострів через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Каланчак». Прикордонники помітили знервовану поведінку громадянина та за допомогою службового собаки спільно з представниками ДФС оглянули його речі, де і виявили наркотичну речовину.

Знахідку прикордонники передали представникам Національної поліції та повідомили про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого ст.309 ККУ « Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту ».