В Лазурному поліцейські виявили групу нелегальних мігрантів

6 лет назад 0

З першого серпня на території області проводиться профілактичне відпрацювання «Мігрант». З початку проведення заходів поліцейські Херсонщини виявили 55 громадян інших держав, які нелегально перебувають в Україні. У відношенні них прийняте рішення про примусове повернення в країну походження. 14 іноземців вже повернуті з Херсонщини додому. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції області. 

Вчора працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, обласного главку поліції спільно з представниками обласних управлінь поліції АР Крим, Державної міграційної служби та СБУ в смт Лазурне Скадовського району виявили 4 громадян однієї з держав Центральної Азії, які працювали в закладах швидкого харчування. Під час перевірки з’ясувалося, що вони знаходяться на території України незаконно. За порушення правил перебування в Україні у відношенні них були складені адміністративні протоколи за ч.1 ст.203 КУпАП.

За словами начальника відділу БЗПТЛ обласного главку поліції Олега Шанько, загалом за 17 днів проведення профілактичних заходів працівники поліції разом із представниками інших зацікавлених органів здійснили понад 600 перевірок можливих місць перебування нелегальних мігрантів. В результаті були виявлені 55 громадян цієї категорії, у відношенні яких прийнято рішення про примусове повернення додому. На сьогодні 14 осіб вже виїхали з України. 152 громадянина були викриті в порушенні законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства.  Також, з початку проведення заходів поліцейськими зареєструвано 7 кримінальних правопорушень, учинених громадянами інших держав, та розшуканий іноземець, який перебував у розшуку за вчинення злочину.