В області незабаром розпочинається процес будівництва лікарських амбулаторій

6 лет назад 0

27 липня, заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Адамчик провів селекторну нараду з керівниками райдержадміністрацій щодо стану будівництва комунальних закладів охорони здоров’я у сільській місцевості (амбулаторій) і центрів надання адміністративних послуг. Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

Так, станом на 25 липня 2018 року прийнято 22 рішення по відведенню земельних ділянок під будівництво. По 12 лікарських амбулаторіях виділено земельні ділянки з номером та датою витягу з державного земельного кадастру.

За словами більшості керівників РДА, кадастрові номери мають бути наданими вже до кінця липня – на початку серпня.

На сьогоднішній день проводиться робота по відведенню земельних ділянок під будівництво, розробці проектно-кошторисної документації та її затвердження за рахунок коштів місцевих рад.

Олександр Адамчик поінформував, що початок будівництва перших лікарських амбулаторій заплановано розпочати в серпні місяці поточного року. Придбання обладнання та устаткування амбулаторій буде проводитися відповідно до табелю оснащення, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я від 26 січня 2018 року №148 «Про затвердження Примірного табеля матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров’я та фізичних осіб — підприємців, які надають первинну медичну допомогу».