В ОДА обговорили стан підготовки до опалювального сезону

6 лет назад 0

Вчора у Херсонській ОДА відбулося позачергове засідання комісії з питань організації якісної підготовки та сталої роботи об’єктів життєзабезпечення в осінньо-зимовий період 2018/19 років.

Присутні обговорили стан розрахунків теплопостачальних підприємств області за спожитий природний газ та відсутність будь-якої позитивної динаміки у цьому питанні, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

За словами заступника голови облдержадміністрації Олександра Адамчика, станом на 01 серпня 2018 року загальний борг підприємств за спожитий природний газ з урахуванням боргів минулих років складає 232,7 млн грн.

Олександр Адамчик заслухав доповіді керівників теплопостачальних підприємств області щодо стану розрахунків всіх категорій споживачів за спожитий природний газ, його транспортування та джерел погашення боргів за спожите блакитне паливо.

Так, було заслухано керівників КП «Олешки сервіс» м.Олешки, КПТМ «Каховтеплокомуненерго» м.Каховка, ДП Теплотехніка «Теплосервіс» м.Херсон. Крім того, по зазначеному питанню доповідали представники ПП «Херсонтеплогенерація» м.Херсон, МКП «Херсонтеплоенерго» м.Херсон та АТ «Херсонська ТЕЦ».

Звертаючись до представника АТ «Херсонська ТЕЦ» Олександр Адамчик підкреслив, що з аналізу, який надає підприємство практично з кінця квітня поточного року майже відсутня динаміка скорочення заборгованості за послуги з теплопостачання, що надавалися бюджетним організаціям і іншим споживачам, де взагалі не має бути ніякої заборгованості.

«Це вкрай незадовільна оцінка дій керівництва станції. У зв’язку з неналежним виконанням керівництва АТ «Херсонська ТЕЦ» своїх обов’язків буде підійматися кадрове питання щодо займаних посад», — наголосив Олександр Адамчик.

Також під час засідання обговорили питання порядку призначення пільг і житлових субсидій населенню для відшкодування витрат на оплату за електричну і теплову енергію, природний газ, тверде та рідке пічне побутове паливо в осінньо-зимовий період 2018/19 років.