В ОДА пропонують приєднатись до акції «За чисте довкілля»

6 лет назад 0

Під головуванням заступника голови ОДА Олександра Адамчика відбулась селекторна нарада з головами районних державних адміністрацій, міськими головами міст обласного значення, головами об’єднаних територіальних громад щодо питання проведення та організації в області 05 квітня 2018 року «чистого» четверга. Про це повідомляє прес-служба Херсонської облдержадминістрації.

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 14 березня 2018 року № 196 в області з 19 березня по 04 травня 2018 року оголошено щорічну акцію «За чисте довкілля» та в її рамках проведення дня благоустрою населених пунктів.

Акція є Всеукраїнською і проводиться в усіх регіонах держави на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 березня 2010 року № 777-р.

Серед робіт, які мають бути виконані для впорядкування територій населених пунктів та прилеглих до них територій: обрізка та побілка дерев, висаджування саджанців дерев та кущів, прибирання та вивезення сміття з парків, узбічь та кладовищ тощо.

З початку акції в населених пунктах області вже частково роботи із благоустрою проведені, але через погодні умови, вони дещо сповільнилися. Це відзначили голови РДА під час селектору.

Власним прикладом виходити на прибирання та організовувати «чисті четверги» показали співробітники Чаплинської РДА, які прибрали територію біля адміністративної будівлі.

«Зважаючи на наближення свята Великодня та поминальних днів обласна державна адміністрація ініціює проведення в усіх населених пунктах 5 квітня 2018 року «чистого» четверга. До таких заходів необхідно залучати велику кількість небайдужих людей, окрім відповідальних служб. Тому що ми повинні зробити кращим та охайнішим той «дім» у якому ми живемо», — зазначив Олександр Адамчик.