В Олешківському районі крадіжка 200 гривень коштувала чоловікові життя

4 года назад 0

Вчора в Олешківське відділення поліції звернувся житель одного з населених пунктів району. Чоловік розповів, що ймовірно двоє місцевих жителів вбили та закопали чоловіка. Під час перевірки інформація підтвердилася. Тіло загиблого направлено в судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті. Вирішується питання про вручення чоловікам підозри у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Під час бесіди із заявником поліцейські встановили, що дану інформацію він почув від своєї дружини. Жінка розповіла, що це сталося за місцем проживання 47-річного односельця, де вона разом із подругою 4 дні тому перебували в гостях. Слідчо-оперативна група виїхала за вказаною адресою.

Як розповів начальник Олешківського відділення поліції Вадим Ковальчук, побачивши поліцейських, господар будинку сам одразу повідомив про трагічні події, що сталися в його будинку вночі 2 листопада. Чоловік розповів, що того дня він, його 54-річний товариш та знайома з подругою разом вживали спиртні напої. Ближче до півночі в будинок завітав ще один 41-річний житель села. Проганяти його не стали, а натомість запросили до столу. Учасники застілля періодично по черзі виходили на вулицю. Приблизно о другій ночі господар виявив, що з кишені його куртки зникли 200 гривень. Як з’ясувалося, гроші вкрав непроханий гість. З цього приводу виник конфлікт і чоловіка добряче побили. Після чого усі лягли спати. Вранці виявилося, що побитий гість помер. Господар разом із товаришем завантажили тіло померлого в тачку, вивезли у лісосмугу за селом та закопали.

Чоловік добровільно вказав місце, де закопали потерпілого. Після викопування на його обличчі поліцейські виявили чисельні забої. Попередня правова кваліфікація події – ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого). Санкція статті передбачає покарання в вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років. Вирішується питання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу.