В полиции пояснили, почему вынесли предупреждение парню, выпавшему из рейсового автобуса

6 лет назад 0

Ранее мы сообщали о том, что из пригородного автобуса на ходу выпал 20-летний парень. В результате молодому человеку, который получил сотрясение головного мозга и трещину черепа, выписали предупреждение. В полиции пояснили, почему именно молодой человек получил постановление:

"Відповідно до висновку лікаря, хлопець отримав легкі тілесні ушкодження й від госпіталізації відмовився. Тож слідчий доручив оформлення зазначеної пригоди патрульним. Підкреслю, на той момент фактично підстав для оформлення ДТП не було. Інспектори склали схему місця пригоди. Це було зроблено саме на випадок, якщо постраждалий все таки вирішить згодом звернутись за медичною допомогою й відповідно з’являться підстави для відкриття кримінального провадження. Ще патрульні винесли на молодого чоловіка постанову за ст. 125 (Інші порушення правил дорожнього руху) КУпАП за порушення пункту 5.2а ПДР «Пасажири, користуючись транспортним засобом, повинні: 

— сидіти або стояти (якщо це передбачено конструкцією транспортного засобу) в призначених для цього місцях, тримаючись за поручень або інше пристосування.»
У своїх поясненнях хлопець власноруч написав, що під час руху тримався за сидіння. Саме тому саме така постанова. Санкція – попередження", — написал в Фейсбук Андрей Кованый.