В вишах Херсонщіни безкоштовно навчаються близько 100 учасників АТО

6 лет назад 0

В області надається максимальна допомога учасникам АТО та підтримка членів їх родин не лише у розвитку бізнесу, наданні житла, землі, робочих місць, а й допомога у здобутті вищої освіти. На заході було зазначено, що управлінням освіти, науки та молоді ОДА видано наказ від 13.09.2017 року №227 «Про затвердження списку демобілізованих військовослужбовців, які проходили службу в зоні проведення АТО та розподілу бюджетних призначень для їх навчання у ВНЗ», яким затверджено список з 97 демобілізованих військовослужбовців, які проходили службу в зоні проведення АТО.

Як повідомив начальник управління Євген Криницький, з них 10 демобілізованих атовців навчається у Херсонському державному університеті, 38 – у Херсонському державному аграрному університеті, 16 – у Херсонському національному технічному, 18 – у Херсонській державній морській академії, 9 – у Міжнародному університеті бізнесу і прав та 6 – в Херсонській філії Національного університету кораблебудування ім. адмірала Макарова.

Під час наради з керівниками вишів було відпрацьовано та обговорено проект договору щодо освіти учасників АТО, згідно якого буде здійснюватися оплати за їх навчання у вищих навчальних закладах області.

Херсонська ОДА