В Україні посилять захист рідкісних тварин та рослин

7 лет назад 0

В Україні впорядкують процес контролю за збереженням місць зростання рідкісних рослин та місць мешкання, розмноження, зимівлі рідкісних і зникаючих видів тварин, в тому числі птахів, які охороняються Червоною книгою України та низкою природоохоронних конвенцій. Про це йдеться в повідомленні на сайті Кабміну — пише "Правда".

"Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак підписав наказ «Про додаткові заходи щодо збереження рідкісних та зникаючих видів тварин і рослин».

Цим документом Міністр зобов’язав Карпатський біосферний заповідник та національні природні парки, які належать до сфери управління Міністерства, створити за межами заповідних зон цих об'єктів природно-заповідного фонду, охоронні ділянки" , — йдеться в повідомленні.

У зазначеному наказі керівники національних природних парків впродовж трьох місяців створити карту охоронних ділянок. До цієї роботи будуть залучені землекористувачі, земельні ділянки яких увійшли до складу біосферного заповідника та національних природних парків без вилучення.