Василь Зеленчук: «Я з глибокою повагою ставлюсь до воїнів-інтернаціоналістів»

5 лет назад 0

Перший заступник голови Херсонської обласної ради Василь Зеленчук взяв участь у засіданні обласної робочої групи з питань соціального захисту ветеранів із числа воїнів-інтернаціоналістів.

Нагадаємо, 15 лютого відзначають День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів. В цей день рівно 30 років назад радянські війська вийшли з Афганістану.

З нагоди пам’ятної дати на початку заходу військовослужбовців, які загинули, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок, вшанували хвилиною мовчання.

«Я пам’ятаю той лютневий день, коли всі телеканали Радянського Союзу транслювали перехід через міст сорокової армії. Відверто кажучи, у нас тоді були сльози на очах від почуття радості, що наші земляки, нарешті, виходять із цієї війни. 10 років, які наші військові були вимушені воювати на території Афганістану, стали трагедією для всього нашого народу. Скільки загинуло молодих хлопців, скільки було зруйновано українських родин… Пройшло вже 30 років, а країна продовжує воювати, в Афганістані досі немає миру. Зараз в нашій країні теж війна. І вона ніколи і нічого хорошого не приносить: ні тій стороні, яка нападає, ні тій, яка захищається. Це гибель, горе, біда, смерть… Я з глибокою повагою ставлюсь до вас, воїнів-інтернаціоналістів, і мені на превеликий жаль, що ви були вимушені воювати за чужу країну» , – зазначив Василь Зеленчук та наголосив на тому, що сьогодні потрібно не воювати, а працювати над покращенням екології та над лікуванням важких хвороб.

З метою збереження злагоди в суспільстві, забезпечення гідного рівня життя ветеранів війни, створення належних умов для їх життєдіяльності та шанобливого ставлення до них у рамках робочої групи відбулось урочисте підписання Меморандуму про взаємодію між Херсонською обласною державною адміністрацією, Херсонською обласною радою та Херсонською обласною організацією Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).

Опісля підписання голова Херсонської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Володимир Столяр від імені усіх її членів подякував обласній владі за підтримку, відкритість і готовність до діалогу.