Василь Зеленчук привітав бібліотекарів з професійним святом

5 лет назад 0

Сьогодні, 24 вересня, в КЗ «Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара» Херсонської обласної ради відбувся урочистий захід з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, який щорічно відзначають 30 вересня.

З професійним святом бібліотекарів привітав перший заступник голови Херсонської обласної ради Василь Зеленчук. Він висловив слова подяки та поваги працівникам Гончарівки, які власними зусиллями перетворили бібліотеку в одним із найкрупніших інформаційних та культурних центрів України.

«Пам’ятаю, в дитинстві більшу частину свого вільного часу проводив саме у бібліотеці за читанням книг. Мене завжди вражає ваш колектив, атмосфера в закладі, ваше вміння згуртувати навколо себе людей різних світоглядів та віросповідань. Сьогодні бібліотека реформувалась і стала справжнім культурно-освітнім центром Херсонщини, де бібліотекар є універсальним спеціалістом, який поєднує в собі декілька професій. Він і філолог, і економіст, і просвітитель, і науковець, і культурний діяч. Величезна подяка вам за це від усього депутатського корпусу обласної ради. Продовжуйте працювати у цьому напрямку, а ми, депутати, допомагатимемо вам у цьому і при необхідності сприятимемо розвиткові та реалізації усіх вашим проектів», – зазначив Василь Зеленчук.

За сумлінну працю, професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток бібліотечної справи на Херсонщині та з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек Василь Васильович нагородив Почесною грамотою обласної ради Хмельницьку Олену Вікторівну, завідувача редакційно-видавничого відділу комунального закладу «Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара» Херсонської обласної ради.

Подяку голови обласної ради оголошено Донченко Тетяні Вікторівні, завідувачу відділу документів іноземними мовами комунального закладу «Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара» Херсонської обласної ради.

В рамках сьогоднішніх урочистостей на першому поверсі бібліотеки відбулось офіційне відкриття інформаційного терміналу «Безпечна громада», завдання якого – забезпечення ефективної комунікації між владою та населенням, спрощення системи доступу до соціально важливої інформації та процедури звернення до органів місцевого самоврядування.