Василь Зеленчук узяв участь в урочистому відкритті водозабору в смт Комишани

6 лет назад 0

Перший заступник голови Херсонської обласної ради Василь Зеленчук та депутат Херсонської обласної ради Володимир Шадрін узяли участь в урочистому відкритті водозабору в смт Комишани.

Цьогоріч Комишани відсвяткували 222-річчя від дня заснування, але якісну воду отримали тільки сьогодні. До цього часу вода використовувалася лише для технічних потреб…

Та завдяки коштам фонду регіонального розвитку, а також співфінансуванню з міського та обласного бюджетів протягом двох років вдалося реалізувати проект будівництва водозабору, загальна вартість якого близько 30 млн грн.

За словами фахівців, залишилося провести хлорування і вже на початку наступного року комишанці отримають якісну воду та стабільне водопостачання.

«Там, де є вода, там є життя , — процитував відомий вираз Василь Зеленчук. – Сьогодні село отримало новий поштовх до розвитку. І я бажаю, щоб у майбутньому у бюджеті Комишан були свої гроші на такі проекти. Бажаю, щоб у вас була власна економіка та робочі місця».

Крім якісної води, перший заступник голови облради побажав комишанцям хороших доріг та сучасної інфраструктури як для соціальної, так і для гуманітарної сфери.

Також він наголосив на важливості розширення водопровідної мережі для збільшення площ зрошуваних земель.

«Раніше на Херсонщині було близько 530 тис. га зрошуваних земель, а зараз лише 313. Хотілось би разом відновити початкову цифру , — сказав Василь Зеленчук та повідомив про те, що у минулому році увесь сільськогосподарський комплекс області надав продукції на 30 млрд грн. — Думаю, що з такою цифрою ми можемо і повинні жити у зовсім інших умовах».

Зі своєї сторони голова селища Олександр Фатєєв подякував обласній та міській владі за плідну співпрацю та фінансову підтримку.

«Нарешті, ми отримали на Новий рік подарунок, якого чекали все життя! , — звернувся він до керівництва області та міста. – Тепер ставимо за мету відновити очисні споруди».