Велике будівництво: обласна рада профінансує відновлення об’єктів соціальної сфери

4 года назад 0

У Херсоні 17 лютого відбулось засідання обласної ради розвитку громад та територій, участь у якій взяв перший заступник голови облради Василь Зеленчук.

Під час заходу керівництво області разом з керівникам місцевих громад у форматі онлайн-конференції «ТРУКОНФ» обговорили важливі питання стосовно подальшого розвитку Херсонської області. Зокрема, було представлено проєкт «Велике будівництво», який стартує з 1 березня 2020 року.

У його рамках планується збудувати нові та реставрувати існуючі об’єкти соціальної сфери, серед яких школи, дитячі садки, приймальні відділення лікарень, стадіони, амбулаторії, дороги та бібліотеки.

Так, у рамках національної програми планується реалізувати:

— 6 проєктів по школах (2 нових та 4 добудови існуючих);
— 6 проєктів по дитячих садках (4 нових та 2 добудови існуючих);
— 8 проєктів реконструкції з добудовою приймальних відділень;
— 8 проєктів будівництва та капітального ремонту спортивних стадіонів (3 нових та 5 добудов існуючих);
— 20 проєктів реконструкції амбулаторії;
— 3 проєкти будівництва бібліотек;
— будівництво 127,5 км дороги.

Зокрема, серед навчальних закладів участь у вищезазначених проєктах братимуть: Голопристанська гімназія №1, Чорнобаївський НВК, Раденська ЗОШ, Добропільська ЗОШ, Новозбур’ївська школа №1, ЗОШ №1 смт Каланчак.

Фінансування всіх проєктів здійснюватиметься за рахунок державного та місцевих бюджетів, в тому числі і обласного бюджету, на умовах співфінансування.

«Я вдячний своїм колегам – депутатам обласної ради – за те, що вони заклали в обласному бюджеті на 2020 рік кошти на фінансування реконструкції та будівництва нових соціально важливих об’єктів на території Херсонщини, що увійшли до національного проєкту», – відзначив депутат обласної ради VІІ скликання Дмитро Бутрій.

Окрім цього, у ході засідання було розглянуто питання щодо стану формування адміністративно-територіального устрою базового рівня області, щодо тарифів на теплопостачання та стану впровадження програм енергоефективності тощо.