Великолепетиські поліцейські викрили крадія човна

4 года назад 0

Злочин стався 10 травня у смт Велика Лепетиха. В місцеву поліцію з заявою про крадіжку звернувся мешканець райцентру. Чоловік розповів, що після обіду пішов із домоволодіння на дві години по своїх справах. І за цей час на подвір’я проник невідомий злодій і викрав надувний човен зі всім спорядженням до нього. Учора поліцейські встановили особу зловмисника та повернули викрадене законному власнику. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів начальник Великолепетиського відділення поліції Андрій Чонка, оперативники провели низку розшукових заходів, перевірили осіб, які в минулому вже були судимі за майнові злочини. Під підозру потрапив один із таких громадян. Поліцейські навідались додому до 25-річного місцевого мешканця. В ході бесіди чоловік зізнався, що викрав човен і сховав його в будинку двоюрідного брата. При цьому родичу сказав, що позичив човен у знайомого для рибалки.

Наразі човен повернутий законному власнику. За даним фактом триває досудове розслідування кримінального провадженн, відкритого за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Санкція статті передбачає штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.