Відбулась презентація фотопроекту «Мій тато – ГЕРОЙ»

4 года назад 0

Учора, 11 листопада, в Херсонському обласному художньому музеї ім.Олексія Шовкуненка відбувся захід до Всеукраїнського дня молитви за сиріт. У великій концертній залі музею представлено фотопроект «Мій тато – ГЕРОЙ» – це близько 50 художніх фотопортретів дітей, чиї батьки загинули під час АТО. Світлини створено херсонським фотокореспондентом та фотохудожником Олександром Корняковим, а сам захід ініціювало комунальне некомерційне соціальне підприємство «Оберіг» Херсонської обласної ради.

В рамках заходу було презентовано соціальний відеоролик про сирітство та всиновлення. З невтішною статистикою щодо кількості сиріт в Україні присутніх познайомив Голова правління благодійного фонду «Мій дім» Юрій Маринчак.

А Ксенія Орел – дівчина, яка з 12 років була позбавлена батьківської ласки, розповіла свою історію та поділилась думкою, наскільки в житті сироти важлива віра та присутність друзів та наставників.

Також зі словами підтримки до присутніх звернувся виконавчий директор КНСП «Оберіг» ХОР Ігор Кравець. Він представив присутнім херсонську школярку, молоду поетесу Аню, яка прочитала вірші про загиблих в АТО, серед яких був і її батько…

Захід продовжився панельною дискусією на тему шляхів вирішення проблем, пов’язаних з сирітством. До обговорення були запрошені представники влади, релігійних організацій та Микола Нестерук, батько-вихователь дитячого будинку сімейного типу, який виховує 19 дітей. Наостанок присутніх запросили до спільної молитви, яку проголосив Отець Євген, настоятеля Храму Святої Трійці.

З фотопроектом «Мій тато – ГЕРОЙ» можна буде познайомитись в експозиції музею до 15 листопада.