Відбулось засідання постійної комісії з питань бюджету та фінансів

5 лет назад 0

Сьогодні, 4 липня, відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету та фінансів під головуванням депутата обласної ради Оксани Стогній.

У рамках роботи депутати розглянули питання щодо додаткового виділення коштів з вільних залишків обласного бюджету на утримання об’єктів комунальної власності: від обласних лікарень до освітніх закладів в районах області. Потреба в коштах значна і, на жаль, на сьогодні обласний бюджет не взмозі задовільнити всі подані звернення від керівників установ та депутатів облради. Оскільки перевиконання обласного бюджету не становить 5%, перерозподіл видатків зробити неможливо.

Проте, члени бюджетної комісії майже всі питання фінансового характеру підтримали та рекомендували обласній державній адміністрації включити їх в проект змін до обласного бюджету на 2019 рік за умови наявності фінансового ресурсу.

Також сьогодні депутати підтримали ряд сесійних питань. Серед яких: проект рішення «Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2019 рік за підсумками січня-березня поточного року», проект рішення «Про звіт про виконання обласного бюджету за І квартал 2019 року», проект рішення «Про внесення змін до програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2019 рік» тощо.