Відбулося засідання групи «Аграрії Херсонщини»

5 лет назад 0

Чергове засідання позафракційної аграрної групи «Аграрії Херсонщини» в Херсонській обласній раді під керівництвом Сергія Рибалка пройшло 9 вересня.

За участі керівництва Херсонської обласної ради, керівника профільного Департаменту Херсонської обласної державної адміністрації та сільгоспвиробників обговорювали питання формування ринку землі в Україні.

Херсонські аграрії, як і їхні колеги зі всієї України, обговорюють останні заяви керівництва держави щодо можливості у найближчий час запровадити купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення.

Як закцентував Сергій Рибалко, переважно у аграріїв є розуміння того, що ринок землі буде відкритий, однак, не зважаючи на наявну підтримку політики Президента, у сільгоспвиробників є певні питання, викликані, насамперед, нестачею інформації та побоюваннями з приводу можливого надання іноземцям права скуповувати українську землю.

– Настрій у сільгоспвиробників наступний: всі розуміють, що ринок землі буде відкритий. Але фермери категорично проти продажу землі іноземцям. Незрозумілими є етапи введення ринку землі, як це буде відбуватися. Питання виникають, бо земельний кадастр ще до кінця не сформовано, а механізм купівлі землі і де брати для цього кошти – не визначено, нема ані концепції, ані законопроєкту, – прокоментував Сергій Рибалко.

На засіданні аграрної групи присутні прийняли звернення до Президента України з пропозицією розпочати загальнодержавне обговорення питання формування ринку землі, щоб врахувати інтереси всіх громадян України.