Відшкодування втрат майже на 19 млн грн забезпечили херсонські аудитори за 11 місяців 2017 року

6 лет назад 0

Протягом січня – листопада 2017 року фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів держави на суму 18,9 млн грн.

За результатами контрольних заходів керівники місцевих органів влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій прийняли 96 управлінських рішень та врахували 12 пропозицій за підсумками державних фінансових аудитів.

Перед органами прокуратури державні аудитори ініціювали пред’явлення п’яти позовів. Також до суду пред’явлено позов щодо відшкодування винними особами втрат фінансових та матеріальних ресурсів.

Правоохоронним органам передано 50 матеріалів контрольних заходів, за результатами розгляду яких розпочато 23 досудові розслідування, одній особі вручено письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

До порушників бюджетної дисципліни застосовано 33 такі заходи впливу, як зупинення операцій із бюджетними коштами, призупинення бюджетних асигнувань та зменшення бюджетних призначень. За недотримання законодавства 101 посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності, 46 – до дисциплінарної та матеріальної, 21 особу звільнено із посад.

До Державної служби фінансового моніторингу України надіслано відомості про виявлені господарські операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму понад 9 млн грн.

Прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області