Вихованці Олешківського будинку-інтернату в гостях у Херсонського художнього музею

6 лет назад 0

23 листопада в Херсонському обласному художньому музеї ім.О.О.Шовкуненка було проведено благодійну екскурсію для дітей та молоді з особливими потребами.

Музей в же не вперше зустрічає в своїх стінах вихованців Олешківського дитячого будинку-інтернату. Наразі приводом для відвідання музею стало знайомство з найбільш резонансними виставками цього року: «Відважні. Наші герої», (експонується спільно з Національним меморіальним комплексом Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності), «Загадкове мистецтво Японії» (відкрита до року Японії в Україні спільно з Національним художнім музеєм) та виставкою мариністичного живопису кінця ХIХ – початку ХХ ст. «Айвазовський І.К. та його коло» з колекції музею.

На цих виставках вихованці інтернату дізнались про основні моменти історії Українських революцій з 1917 року до Революції Гідності. На прикладах гравюр та декоративно-прикладного мистецтва ознайомились з традиціями японської культури, а також почули цікаві факти про видатних художників-мариністів та етапи розвитку мариністичного живопису.

Ідея проведення благодійних зустрічей з вихованцями Олешківського дитячого будинку-інтернату належить директору музею, заслуженому працівнику культури Аліні Доценко.

До виставок, розташованих на другому та третьому поверхах музею, дітям допомагали піднятися працівники охоронної фірми «Арсенал» та музейні співробітники. Дитину, яка пересувається на інвалідному візку, можна перенести через сходи на руках. А як бути, якщо музей захочуть відвідати дорослі люди з особливими потребами?.

Саме тому директор ініціює створення нового проекту реставрації музею з пристосуванням, з урахуванням потреб часу. Втілення в життя проекту дозволить створити зручні ліфти для людей з особливими потребами, щоб відвідування музею для них стало зручним та приємним.