Вікторія ВАГНЄР: “У нас не хворіють, у нас – одужують”

5 лет назад 0

Олександр – військовослужбовець. Через серйозні фізичні навантаження чоловік відчуває постійний біль у спині. Далися взнаки і відрядження на Схід.
Щоб відновити здоров’я, за порадою знайомого чоловік звернувся до фахівців Центру реабілітації, який два роки тому заснували на базі колишньої залізничної, а нині – «Херсонської обласної лікарні відновлювального лікування». Тут військовослужбовець проходить повний курс реабілітації.
І хоча курс лікування ще не завершений, Олександр вже відчуває значний результат.
Повернути фізичне здоров’я тут допомагають не лише учасникам АТО, а й всім жителям Херсона, області і всього південного регіону.
Прагнення створити відділення відновного лікування на базі комунального закладу з’явилось, коли нависла загроза закриття залізничної лікарні. Тоді щойно призначений головний лікар Вікторія Вагнєр сама розписала проект майбутнього центру і поетапно працювала над його реалізацією. Лише за два роки вдалося зробити здавалось би неможливе – в напівзруйнованому приміщенні створено справжній осередок надання комплексної фізичної реабілітації із надсучасним обладнанням європейського та американського виробництва, якого не має навіть у іменитих приватних клініках.
Заклад планомірно працює над впровадженням нових напрямків реабілітації, для чого купується новітнє обладнання, вчаться медичні фахівці.
На черзі – запуск відділення водолікування, яке вдалось повністю переродити. Воно не працювало 15 років і знаходилось у катастрофічно занедбаному стані. Сьогодні тут чисто, світло просторо.
А ось суха мембранна ванна. Таку послугу можна знайти хіба що в приватних клініках. Це ноу-хау у водолікуванні.
Головна ідея створення центру полягала в тому, щоб пацієнт пройшов увесь комплекс лікування й реабілітації в одному закладі, зазначає головний лікар медзакладу Вікторія Вагнєр.
Ексклюзивні методики поетапної реабілітації у комплексі з широким спектром фізіотерапевтичних методів дають хороші результати. За оснащенням реабілітаційний центр вже вважається одним із кращих в Україні.