Визначено переможців обласного конкурсу проектів громадських організацій

5 лет назад 0

29 травня, в Херсонській обласній раді відбувся захист проектів громадськими організаціями у рамках проведення обласного конкурсу проектів громадських організацій, спрямованих на соціальний розвиток суспільства та підтримку молоді Херсонської області.

«У цьому році ми розширили коло учасників, які можуть надавати проекти. У результаті, маємо 18 цікавих соціальних та творчих проектів , – відзначила голова конкурсної комісії, заступник голови облради Оксана Рукавішнікова, та акцентувала увагу членів комісії на тому, що бюджет Конкурсу становить лише 255 тис. грн. – Прошу всіх відповідально поставитися до оцінювання конкурсантів за 10-бальною шкалою».

Зважаючи на те, що проект ГО «Єдина родина Херсонщини» не відповідає вимогам положення (проект оформлений не за визначеною формою, надано не весь перелік документів, відсутня згода на співучасть у фінансуванні проекту), а проект Міжнародної громадської організації «Центр здорової молоді» передбачає проведення заходу 22 – 29 травня (тобто на даний час його розгляд є неактуальним), обидва проекти не були допущені до участі в Конкурсі.

За результатами захисту-презентації переможцями стали шість проектів. Так, на першому місці ГО «Бізнес-асоціація «Ми – херсонці» з проектом «Громадський простір «Урбан Сад» – територія розвитку молоді». Його організатори передбачають створення ярмарку можливостей для молоді – навчання, робота, розвиток творчості та самоутвердження. На реалізацію цієї ідеї з обласного бюджету буде виділено 55 тис. грн.

Друге місце розділили між собою дві громадські організації: військово-патріотичний клуб «Каховка» та Херсонська обласна організація підтримки дітей із синдромом Дауна та їх сімей «Сонячні діти» – по 50 тис. грн. Перший проект «Вахта Пам’яті – Нікопольський плацдарм» має на меті патріотичне виховання сучасної молоді та навчання дітей цінувати мир шляхом залучення їх до пошукових робіт з віднайдення останків Другої світової війни. Проект «Спортивний фестиваль «Кожен зможе» орієнтований на підтримку особливих дітей шляхом залучення їх до спортивних змагань у командах зі здоровими дітьми.

На третьому місці з фінансуванням у розмірі 40 тис. грн – проект благодійної організації «Фонд громади міста Олешки ім.Софії Фальц-Фейн» під назвою «Від юнацької творчості – до майстерності дорослих». У рамках проекту у с.Підлісне Олешківського району заплановано проведення змагань з повітряних видів спорту: повітряні змії, дрони, стрибки з парашутом тощо.

Проекти «Знання ціною у життя» та «Україна – кубок Суворовця», подані відповідно Херсонською обласною організацією товариства Червоного Хреста України та ГО «Спортивний клуб «Суворовець», профінансуються з обласного бюджету у розмірі по 30 тис. грн. кожен.

Фінансування проектів-переможців розпочнеться з червня 2019 року, згідно з планом проведення заходів.