Владислав Мангер: «Інвестиції в освіту – це інвестиції у майбутнє!»

6 лет назад 0

Сьогодні, 17 травня, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер привітав вчителів Херсонщини із визначною подією.

Швейцарсько-український проект «DOCCU – Розвиток громадянських компетентностей в Україні» реалізується у нашій державі в рамках Швейцарської стратегії співробітництва для України на 2015-2018 роки. На Херсонщині реалізацію проекту для компонентів «Учителі» та «Керівники шкіл» координує КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти». І вчителі Херсонщини беруть у даному заході активну участь.

«Майбутнє країни, майбутнє наших дітей – у ваших руках. Розвиток демократії та становлення громадської відповідальності – у ваших руках. Ті принципи, що ви закладаєте у наших дітей, є основою і найближчим майбутнім країни. Я вам бажаю на цьому шляху впевненості і терпіння, а зі свого боку хочу додати: чітко усвідомлюю, що інвестиції в освіту – це інвестиції у майбутнє. Тому я завжди на вашому боці» , — звернувся до вчителів Херсонщини Владислав Мангер.


Мета DOCCU-fest: презентація кращих практик з освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини (ОДГ/ОПЛ) в умовах розбудови Нової української школи.

Учасники DOCCU-fest: керівники закладів освіти, представники місцевої влади, педагогічні та науково-педагогічні працівники, учні та їх батьки, представники громадських організацій, експерти, тренери проекту DOCCU та всі зацікавлені особи.

З вітальними словами до учасників заходу звернувся і Почесний громадянин Херсона, головний лікар Херсонського обласного центру здоров’я та спортивної медицини, депутат Херсонської обласної ради Юрий Ромаскевич.

«Я – лікар, але завжди йду до вчителів зі словами подяки та шани. Адже точно знаю: здоров’я – це не відсутність хвороб. Здоров’я – це стан повного фізичного, психічного і соціального благополуччя. І в цьому напрямку найближчий друг лікаря – вчитель! Я бажаю вам міцного здоров’я і досягнення всіх ваших педагогічних й виховних цілей» , — побажав Юрій Олексійович.


Також прогресивних вчителів Херсонщини привітав зі святом і ректор КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» доктор філософії, професор, Заслужений працівник освіти України Анатолій Зубко. Він підкреслив:
«Тут зараз знаходяться люди, які дійсно прагнуть до того, аби жити у європейській спільноті. Адже ми з вами робимо все для того, аби Херсонщина у складі нашої держави була і залишалася громадянським суспільством, спроможним розвиватись у сім’ї європейських країн!» .