Вночі у Херсоні поліцейські врятували від наркозалежного чоловіка жінку з двома маленькими дітьми

5 лет назад 0

Сьогодні в Херсоні близько опівночі працівники поліції врятували від агресивного наркозалежного чоловіка 29-річну матір з маленькими сином і донечкою. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Вночі у Корабельне відділення поліції прибігла схвильована жінка і благала допомогти їй та дітям. Вона розповіла, що її наркозалежний чоловік буянить, викидає речі з будинку, лякає сина і доньку, принижує її та погрожує фізичною розправою. Жінка пояснила, що чоловік забрав у неї телефон і вона дивом вирвалася з дому, щоб покликати на допомогу. Матір хвилювалася за дітей 2-х і 4-х років, які залишилися з батьком.

За лічені хвилини працівники поліції прибули за місцем проживання жінки і застали дома 31-річного чоловіка. Він поводився неадекватно, вкрай агресивно і, ймовірно, був під дією невідомих речовин. Оцінивши ситуацію, яка становила загрозу життю членів родини, правоохоронці прийняли рішення забрати жертв домашнього насильства і відвезти їх у лікарню для проведення необхідних оглядів.

У відношенні домашнього тирана поліцейські склали адміністративний протокол за ст.173-2 «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування» КУпАП.

Вранці дільничні офіцери поліції Управління превентивної діяльності ГУНП поінформували службу у справах дітей ОДА, Херсонський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді та бригаду соціально-психологічної допомоги для влаштування цієї родини у Кризовий центр для жертв домашнього насильства. Там жінка з дітьми отримає тимчасовий притулок, а також консультації психологів, соціальних працівників та юристів. А після звернення до суду домашньому кривднику винесуть обмежувальний припис, який передбачає для нього певні заборони: кривднику заборонено перебувати в місці спільного проживання з постраждалою особою; наближатися до місця її проживання; заборонено розшукувати постраждалу особу, вести з нею телефонні чи смс переговори. На відміну від термінового заборонного припису, який складається працівниками поліції, обмежувальний припис виноситься лише судом після заяви постраждалої особи. У разі порушення кривдником обмежувального припису, передбачена кримінальна відповідальність за ст.390-1 Кримінального кодексу України «Невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників», за що передбачено арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до двох років.