ВО «Батьківщина»: віддайте херсонцям «Старт», бо буде фініш

6 лет назад 0

Повернути у власність херсонців стадіон «Старт» та зібрати кошти з об’єктів, власники яких не сплачують податки на землю, вимагають депутати фракції «Батьківщина» у Херсонській міськраді. Про це поінформували на прес-конференції, яка відбулася у прес-клубі «Новий день» голова Херсонської обласної партійної організації ВО «Батьківщина», народний депутат Юрій Одарченко, секретар фракції міськради Дмитро Ільченко та заступник голови обласної партійної організації, депутат міськради Станіслав Трошин.

Гроші для бюджету розвитку лежать на землі
14 мільйонів гривень проти 1 мільярда — така розбіжність у бюджетах розвитку Херсона та Вінниці. «Зрозуміло, що можна не зважати на аргументи: та все ясно, прем’єр-міністр звідти, президент звідти, є працюючі підприємства. Але якщо навіть відкинути ці преференції, ми переконані: що бюджет розвитку міста Херсона мусить бути на рівні 400-500 млн гривень. Саме тому ми як політична партія доклали зусиль, щоб проаналізувати можливі джерела додаткових надходжень чи надходжень, які просто нахабно злочинно не адмініструються, внаслідок чого не доходять до мешканців Херсона», — повідомив Юрій Одарченко.

На думку народного депутата, одним із кричущих моментів є недобирання податку на землю. Наприклад, Херсонський комбайновий завод (раніше Херсонський машинобудівний завод), заборгував херсонському міському бюджету понад 150 млн гривень.


Вдумайтеся: 50 млн грн вистачить, аби відселити один будинок гнучкої схеми. 150 млн — відселити три таких будинки. Тож люди, які живуть під постійною загрозою життю, можуть бути відселені за однієї простої умови: податки по Херсону будуть зібрані в абсолютно законному руслі. Це злочинна халатність, допущенна з боку фіскальних органів і виконавчих органів міста Херсона. Я можу навести ще один кричущий приклад, який щодня бачать городяни. Це земля, де знаходиться колишня споруда дитячого садочку Херсонського морського порту. Чудовий особняк на розі Соборної та Ушакова, під ним — майже гектар землі. А власники цього об’єкта вперто не сплачують податки». «Батькіщинівці» переконані: люди мають знати, що профілакторій заводу Петровського, який знаходиться на розі вулиць Тираспольської та І. Кулика, в руках тих же власників. «Захапали» вони також і Дом Комуни на розі колишньої вулиці Дзержинського і пр-та Ушакова. І через це місто щороку недоотримує 3 мільйони!
Злочинна недбалість чи звичайна халатність?

Чим керувалися у своїй діяльності фіскали і виконавча влада, не збираючи податки, стане зрозуміло після реакції цих структур на рішення сесії міськради від 18 липня. Це саме те засідання, на якому депутатський корпус підтримав важливі для городян ініціативи фракції «Батьківщина». «Міський голова від імені херсонців має звернутися до суду та витребувати майно стадіону «Старт». Позбутися його хочуть з аукціону, а це означає, що місто може назавжди втратити цей спортивний об’єкт. Також ми уповноважили виконавчу владу створити комісію, яка облікує об’єкти на території «Старта», аби їх передати на баланс КП. А управлінню земельних відносин — рекомендували провести інвентаризацію земельної ділянки» , — розповів Станіслав Трошин.

У сесійній залі знайшла підтримку ще одна ініціатива «Батьківщини», яка дозволить стягти кошти із осіб, які використовують земельні ділянки без належного оформлення. «Для податківців «Батьківщина» готує «волшебный пендель» , — поділився планами Дмитро Ільченко, — Ми просимо в.o міністра фінансів України розписати для фіскалів методику стягнення земельного податку з таких осіб. А виконавчій владі доручили зайнятися претензійною роботою».

На попередні результати своїх вимог, які дозволять територіальній громаді Херсона розв’язати ряд нагальних проблем, в «Батьківщині» чекають вже до початку вересня