Володимир Зеленський представив нового голову Херсонської ОДА Юрія Гусєва

5 лет назад 0

Президент України Володимир Зеленський вперше прибув на Херсонщину. Під час робочої наради на контрольному пункті в’їзду та виїзду «Чонгар», на тимчасовій адміністративній межі з автономною Республікою Крим президент представив нового голову Херсонської ОДА .
Вибір голови держави жителі області схвалили. Майже півсотні людей добралися до кордону власним ходом і розгорнули плакати зі словами підтримки нового губернатора Юрія Гусєва.
Новий глава Херсонщини 39-річний Юрій Гусєв – кандидат економічних наук, доцент, доктор богословських наук. Він з відзнакою закінчив Херсонський державний технічний університет за спеціальністю «Фінанси» та магістратуру в Київському національному економічному університеті. Окрім того очільник області працював у Державному агентстві з інвестицій та інновацій до 2014 року. був заступником міністра оборони України.
Під час робочого візиту Володимир Зеленський оглянув інфраструктуру КПВВ та умови, у яких українці проходять контроль для перетину адмінмежі з окупованим Кримом.
Тому під час наради одним з пріоритетних завдань озвучили реалізацію проектів облаштування КПВВ «Чонгар» і «Каланчак».
Під час наради Президенту відзвітували, що для реалізації першого етапу проекту, створення режимних зон, достатньо буде вже виділених для цього з держбюджету 100 млн грн. Натомість для реалізації другого етапу, створення сервісних центрів з автовокзалами та центрами надання адміністративних послуг, не вистачає 70 млн. грн. Володимир Зеленський пообіцяв посприяти , щоб проект з облаштування КПВВ був профінансований повністю.

Голова ХОДА Юрій Гусєв запросив президента на відкриття режимних зон, що відбудеться 15 листопада. Він також наголосив, що особливу увагу приділятиме розвитку туризму та курортної зони на Херсонщині.
Окрім того Глава держави представив постійного представника Президента в Автономній Республіці Крим – Антона Кориневича. Той зазначив, що робитиме все, щоб кримське питання не сходило з порядку денного і щоб максимально захистити права громадян, які проживають в окупованому Криму, та внутрішньо переміщених осіб з півострова.