Волонтери Корпусу Миру – для херсонської молоді

5 лет назад 0

5 травня у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки відбулась неординарна подія: на запрошення бібліотечного інформаційного центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» завітали відразу 6 волонтерів Корпусу Миру США з різних обласних центрів України.

Запрошені гості провели 3-годинний тренінг для 27-ми користувачів центру і читачів бібліотеки за темою «Personal Development and Growth» («Особистісний розвиток і зростання»).

Участь у тренінгу брали читачі різних вікових категорій та із різним знанням англійської мови, але у всіх без винятку програма викликала позитивні емоції та отримала високу оцінку. Присутні з цікавістю переглянули спеціально підготовлені презентації та обговорили різні аспекти кожної з тем: “Becoming Confident” (Rachel Glasser), “Diversity and Difference”(Jamal Marcelin), “Self Care and Growth” (Whitney Cravens), “Body Positivity” (Nina Jackson), “Social Medias and Self Esteem” (Thomas Choi) and “Self Esteem” (Ashley Garcia).

Оскільки тренінг відбувався англійською мовою, то від участі в ньому користувачі бібліотеки отримали додаткову користь – практику спілкування англійською з носіями мови.

Волонтери розкривали проблему самовдосконалення особистості з різних сторін, адже вона є актуальною серед молоді, та знаходили її вирішення шляхом колективного спілкування. Практичні завдання, такі як «Complimenting Activity», «Closing Thoughts», «Personal SWOT Analysis» та інші допомогли присутнім дізнатися більше про себе та отримати навички розуміння оточуючих.

Організатори тренінгу переконані – захід покладе початок нових зустрічей у бібліотеці, а отже, відкриє нові перспективи для херсонської молоді щодо самоосвіти і самовдосконалення, що є запорукою життєвого успіху.