Воїнам АТО розказали про вирішення правових проблем

6 лет назад 0

Днями в рамках Всеукраїнського тижня права фахівці системи безоплатної правової допомоги (БПД) Херсонщини зустрілись з воїнами АТО та військовими капеланами міста Каховка.

Основним завданням зустрічі було напрацювання пропозицій щодо створення стратегії з недопущення порушення прав учасників АТО та членів їх родин, особливо через самоорганізацію всіх зацікавлених сторін, у першу чергу самих бійців, у питанні захисту та відновленні порушених прав.

Перед присутніми виступив в.о. директора Каховського місцевого центру з надання БВПД Руслан Поляков, який презентував роботу Каховського місцевого центру, а начальник Іванівського бюро правової допомоги Юрій Ведмецький роз’яснив, які пільги згідно з чинним законодавством мають учасники АТО, та навів приклади успішних практик надання первинної і вторинної правової допомоги.

Начальник відділу моніторингу Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Світлана Ребриста своєю чергою розказала про роботу Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, його задачі та мету, зупинилась на правових проблемах воїнів АТО та порядку звернення за правовою допомогою, а також поінформувала присутніх про правопросвітницьку діяльність у цьому напрямку, яку здійснюють Регіональний центр, місцеві центри та бюро правової допомоги.

Голова Центру допомоги воїнам АТО і афганцям Олександр Назарук, звертаючись до військових, поділився власним досвідом, коли воїни-інтернаціоналісти після Афганістану мали подібні психологічні проблеми, як зараз учасники АТО.

Цікавими були й розповіді військових капеланів, які передали власні відчуття, розказали про те, що на фронті «атеїстів немає» і що краща реабілітація – це сім´я, турбота близьких та вірні друзі.

По завершенні громадські активісти та представники системи БПД обговорили подальшу співпрацю щодо надання кваліфікованої правової допомоги учасникам АТО та закликали їх звертатись до Каховського місцевого центру та бюро правової допомоги, якщо виникають питання правового характеру.

Відділ комунікацій Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області