Впроваджено проект: У Новокаховських школах встановлено контейнери для роздільного збору сміття

5 лет назад 0

У Новій Каховці, як і в всій країні, гостро строїть проблема поводження з твердими побутовими відходами. Головна проблема навіть не в тому, що мешканці міста багато смітять, забруднюючи навколишнє середовище, а в тому, що в Новій Каховці та країні в цілому дуже недосконала система поводження з відходами. Близько 70% всього сміття продукується саме жителями м. Нова Каховка, які, як правило, викидають змішане сміття. Це пов’язано з тим, що у більшості людей відсутня звичка сортувати сміття.

Для вирішення цієї проблеми Агенцією регіонального розвитку було розроблено проект «Сміття розділяй – рідну школу розвивай!», який отримав співфінансування з обласного бюджету у рамках конкурсу проектів. Проект направлений на вирішення проблеми поводження з твердими побутовими відходами в школах Нової Каховки та запуск систематичного збору роздільного сміття в навчальних закладах міста, а також популяризацію роздільного збору сміття серед населення.

«Ми вважаємо, що долучивши дітей до вирішення цієї проблеми ще змалку, ми зможемо сформувати в них адекватне ставлення і розуміння, як поводитись з цим у майбутньому. Розуміння того, що треба своїми руками та вчинками дбати про місце, де ти живеш, та власноруч робити його кращим» , – відзначає В’ячеслав Костенюк, директор комунального підприємства «Агенція регіонального розвитку».

Вартість проекту становить 192,600 тис. грн: 90 тис. грн профінансовано з обласного бюджету, 93 тис. грн з бюджету Новокаховської міської ради та 9,600 тис. грн надійшло від організацій-партнерів.

На сьогодні придбанні та встановлені контейнери для роздільного збору сміття в 14 школах міста. Проведено відповідну навчальну програму для школярів та викладачів шкіл. І розпочато конкурс по збору пластикових пляшок та паперу серед шкіл Новокаховської міської ради. У рамках проекту планується зібрати 10 тонн роздільного сміття.