Впроваджено проект: У Нововасилівці відновлено якісне водопостачання

5 лет назад 0

39 сімей Нововасилівки Великоолександрівського району забезпеченні централізованим та якісним водопостачанням.

За словами Трифонівської сільського голови, через зношеність водопровідної мережі, термін експлуатації якої становить понад 50 років, місцеві жителі отримували питну воду неналежної якості та з перебоями.

«Довгий час питання водозабезпечення села Нововасилівка був для нас досить болючим. Для його вирішення необхідні значні кошти, яких, на жаль, в місцевому бюджеті ніколи не знаходилося. Дізнавшись про обласний конкурс, ми вирішили скористатись можливістю та спробувати себе в ролі учасника. Для нас це новий досвід, але ми впоралися і перемогли» , – поділилася Віра Гончаренко, Трифонівський сільський голова.

Загальна вартість проекту «Капітальний ремонт системи водопостачання с.Нововасилівка Трифонівської сільської ради Великоолександрівського району Херсонської області» становила понад 495 тис. грн. Основний фінансовий тягар трифонівці взяли на себе, виділивши з місцевого бюджету 370,495 тис. грн (75% від вартості проекту), з обласного бюджету співфінансовано 100 тис. грн і ще близько 25 тис. грн надійшло від партнерів – ТОВ «Трифановка Енерджі».

У рамках проекту сталеві труби замінено на поліетиленові протяжністю 1200 м, нові трубопроводи дезінфіковано, замінено люки. Окрім цього, проведено ряд підготовчих та післяремонтних робіт.

Реалізація проекту забезпечила, в першу чергу, збереження та модернізацію водопровідної мережі, якісне водопостачання населенню, а також заощадження бюджетних коштів, в тому числі за рахунок зменшення обсягу споживання електроенергії в сумі 15,0 тис. грн на рік. Окрім цього, завдяки якісному водопостачанню зменшилась захворюваність на гострі кишкові інфекції.