Все буде “Прозорро”: держава закупляє дорогі мерседеси для потреб чиновників

6 лет назад 0

Державне управління справами (ДУС) оголосило тендер на купівлю двох дорогих броньованих автомобілів Mercedes загальною вартістю близько 50 мільйонів гривень. В той же час схожі за характеристиками автомобілі, 2015 року випуску коштували в рази дешевше близько 10 мільйонів за один, повідомляє “Інвестор”.

Після революції Гідності нова влада певнй час заграючи з народом декларувала свою максимальну економію – відмовляючись від коштовних автомобілів та дорогих перельотів. Проте, схоже, що звички все ж премагають і вже зараз ДУС оголосили тендер на купівлю броньованих мерседесів вартість яких за один складатиме приблизно 21 млн. гривень.

Тендер оголошено за усіма правилами у системі “Прозорро”. Таким чином планується придбати два броньовані Mercedes-Benz S 600 2018 року випуску очікуваною вартістю 42,42 мільйонів гривень. Тобто один автомобіль має коштувати 21 мільйонів гривень, або близько 800 тисяч доларів.

Однак не лише в бронюванні справа. Автомобілі повинні мати і коштовне оздобленя та надсучасні характеристики. Одна із автівок повиненна мати пакет бронювання найвищою мірою захисту VR10, оббивку салону з чорної ексклюзивної шкіри, холодильний відсік, аудіосистему з навігацією, автоматичну систему кондиціонування повітря, автоматичний кондиціонер в задній частині салону, оббивку стелі з мікрофібри, функцію пам’яті для задніх сидінь. Також мають бути присутні декоративні елементи: тополі чорної полірованої.

Другий автомобіль матиме такий же пакет бронювання, проте для різноманітності матиме дещо відмінне наповнення. А саме оббивка – шкіра ексклюзив порцелян, систему нічного бачення, ТВ-тюнер, мультімедійну систему для пасажирів задніх сидінь.

Зазначимо, що в 2015 році в країну ввозили нові броньовані Mercedes-Benz S600 Limousine lang, які коштували за нинішнім курсом вдівічі дешевше , а саме від 9,88 до 10,66 мільйонів гривень за нинішнім курсом.

ДУС хоче придбати ще два мерседеси – Mercedes-Benz S 560 4matic long (new) 2018 р.в. Держслужба планує заплатити за автомобілі 11,47 мільйонів гривень, або близько 220 тисяч доларів за штуку. Автомобілі також маютимуть екслюзивне наповненя. Цікаво, що такий же автомобіль у офіційного представника німецького концерну в Україні стартують від 3,33 мільйонів гривень, що аж ніяк не схоже на заявлені іі мільйонів.

Висновок напрошується, один, що хоч прізвища на кабінетах чиновників змінюються, проте звички залишаються тими ж. В той час поки держава не може навести лад на автомобільному ринку і нарешті вирішити питання із “євробляхами”, чиновники купують собі дорогі автівки за рахунок платників податків.