У Чаплинці поліція доставила в лікарню двох малолітніх дітей, які отруїлися алкоголем

5 лет назад 0

Учора у Чаплинське відділення поліції зателефонувала соцпрацівник. Жінка повідомила, що на вулиці двоє сусідських дівчаток, віком 3 та 5 років, знаходяться у стані явного алкогольного сп’яніння. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

На місце виїхали працівники ювенальної превенції та Чаплинського відділення поліції. Стан дітей викликав занепокоєння, тож поліцейські негайно відвезли їх в лікарню. Попередньо, у дівчат діагностували алкогольне отруєння. Лікарі надали сестричкам необхідну допомогу, тепер їх життю нічого не загрожує.

В будинку, де мешкають дівчата, поліцейські виявили їх батька у стані сильного алкогольного сп’яніння, він був неконтактний. В кімнаті працівники поліції побачили пляшки вина, яким, можливо, і отруїлися діти, залишені без нагляду.

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонської області Ярослав Шанько, родина знаходиться на обліку як така, що перебуває у складних життєвих обставинах. Мати дівчат поїхала десь на заробітки. У відношенні батька складено адміністративний протокол за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Подальшу долю дітей вирішуватимуть соціальні служби після вивчення ситуації та проведення низки перевірок.