У Дніпровій Чайці вшанували пам’ять героїв Майдану

4 года назад 0

Патріотичний захід, приурочений до Дня Гідності та Свободи, відбувся у читальній залі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки.

Його учасники пригадали хронологію подій двох героїчних Майданів, 2004 та 2013-14 років, окремі деталі протистояння на Євромайдані, вшанували пам’ять загиблих героїв Небесної сотні та воїнів, які віддали життя у боях на Сході України.

Усвідомити й пропустити через власні почуття факти з недалекої історії країни допомогло поетичне слово Анатолія Марущака, херсонського поета і журналіста, який у своїй збірці «Книзі живих» віршованим словом розповідає про подвиг героїв сучасності.

«Герої не вмирають», «Відпусти мене, мамо, на небо», «Небесна сотня!», «Тату. Яструб», «Сорбонна – піски»… Ці та інші вірші Анатолія Маращука пролунали як акорди симфонії пам’яті всім тим, хто боровся за свободу і не повернувся додому.

«Книга живих» митця – яскрава зірка у цілому сузір’ї книг про Майдан. Учасники заходу ознайомилися із ними завдяки книжковій виставці «За волю, правду, майбуття!». Особливим чином були відмічені і книга-реквієм «Небесна сотня», і книга-розповідь «Хронологія мужності» про 50 загиблих у зоні АТО херсонських бійців.

Наприкінці заходу присутні вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання, а бібліотекарі побажали юним херсонцям пам’ятати про подвиги героїв-українців нового часу й щодня, у міру власних сил, робити добрі справи для розквіту України.