У двох районах області поліцейські виявили насадження конопель

6 лет назад 0

У Бериславському районі оперативники проводили санкціонований обшук на території домоволодіння 41-річного місцевого жителя. У відношенні чоловіка відкрите кримінальне провадження щодо нанесення ним двом односельцям тілесних ушкоджень середньої тяжкості (одному зламав ногу, іншого порізав). На городі поліцейські виявили 24 кущі конопель зі слідами догляду, а в кімнаті подрібнену коноплю. Господар пояснив, що наркорослину виростив і зберігав для власного вживання.

Коноплі вилучено та направлено на дослідження. Відкриті кримінальні провадження за ст.309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» та ст.310 КК України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель».

Того ж дня працівники Каховського відділу поліції отримали інформацію, що в одному з сіл на приватному подвір’ї вирощуються кущі конопель. Під час перевірки оперативники виявили на городі приватного подвір’я 32 кущі конопель заввишки 2 метри. Наркорослини були зі слідами догляду. З’ясувалося, що домоволодіння на літні місяці орендував 36-річний житель міста Каховка.

Чоловік пояснив, що коноплі виростив для себе. Наразі поліцейські перевіряють його на причетність до збуту наркотиків. Кущі конопель вилучені, зразки направлені на дослідження. Відкрите кримінальне провадження за ст.310 КК України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель».