У Генічеську перший “шлюб за добу” зареєстрували молодята з Криму (фото)

6 лет назад 0

У Генічеську почав діяти пілотний проект Міністерства юстиції України “Шлюб за добу”. У перший день новою послугою скористалися 2 пари. Молодята спеціально приїхали з тимчасового окупованого Криму до Генічеська,щоб узаконити свої стосунки і отримати легальне українське свідоцтво про шлюб. Аби привітати молоді подружжя на урочисту подію, окрім представників відділу ДРАЦС Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, завітали представники Генічеської районної державної адміністрації, міської ради та журналісти. Розширення проекту саме на території Херсонщини є дуже важливим, оскільки він створює комфортні умови для реєстрації шлюбу жителям  окупованих регіонів, які не можуть реалізувати право на шлюб за місцем свого проживання.

Завдяки проекту їм більше не знадобиться кілька разів перетинати лінію розмежування, щоб офіційно оформити свої стосунки.

Нагадуємо, що на території Херсонської області можна зареєструвати стосунки "за 24 години", звернувшись до наступних підприємств:

Генічеськ: Комунальне підприємство «Міська кіномережа» за адресою Генічеськ, вул. Центральна, 3, кінотеатр «УКРАЇНА», тел.: +38 (096) 723-72-44.

Херсон:
– Комунальний заклад Херсонської обласної ради «Палац молоді і студентів», який знаходиться   за адресою: пл. Т.Г. Шевченка, 1, Херсон, (0552) 251-16-20;

– Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр ім. М.Куліша, за адресою:    вул. Театральна, 7,  Херсон, (0552) 49-22-30, 33-50-93.

– Комунальне підприємство «Парки Херсона» Херсонської міської ради, за адресою:  Херсон,  вул. Пилипа Орлика, 21/29, (050)260-58-30.

Прес-служба Головного територіального управління юстиції у Херсонській області