У гімназії ім. Т.Г. Шевченка відбуваються позитивні зміни

5 лет назад 0

Відбулись позитивні зміни в харчуванні вихованців комунального закладу «Гімназія ім. Т.Г. Шевченка» Херсонської обласної ради. Зміни на краще стали результатом наради з новопризначеним керівним складом закладу, яку 12 березня провело управління розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області виконавчого апарату Херсонської обласної ради.

Керівництво закладу врахувало зауваження стосовно харчування і вже приводить меню у відповідність затвердженим нормам. Так, з’явився другий повноцінний сніданок, який складається з соку та печива. В раціоні вихованців збільшилась кількість овочів, зокрема, меню доповнено огірком консервованим, ікрою кабачковою, овочевим рагу, тушкованою капустою, буряком.

Також у закладі почали дотримуватись норми по споживанню житнього та пшеничного хліба, які визначені Постановою КМУ № 1591 від 22 листопада 2004 року «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Покращення раціону харчування відбулося і в збільшенні кількості молочних страв та напоїв (кип’яченого молока) та, відповідно, зменшення частки чаю.

Нагадаємо, Херсонська обласна рада тримає на постійному контролі питання харчування в обласних комунальних закладах. Управління розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області виконавчого апарату Херсонської обласної ради здійснює систематичний моніторинг обласних комунальних закладів, які надають послуги по харчуванню.