У Голій Пристані неплатники аліментів працюватимуть вантажниками

6 лет назад 0

Закон #ЧужихДітейНеБуває, що вступив в дію 6 лютого 2018 року, передбачає такий вид покарання для злісних неплатників аліментів, як суспільно корисні роботи. Перелік об’єктів та види оплачуваних суспільно корисних робіт визначають органи місцевого самоврядування. Завдяки командній роботі служби пробації, Херсонської юстиції та міської влади Голої Пристані, у місті збираються затвердити подібний перелік. Відповідний проект рішення виносять на розгляд міських депутатів. У документі сказано, що об’єктами для виконання оплачуваних суспільно корисних робіт є котельні комунального підприємства «Міськтеплокомуненерго».

Злісні неплатники аліментів будуть там розвантажувати тверде паливо.

Наразі у Голій Пристані потенційними працівниками-вантажниками є 3 громадян, які разом заборгували власним дітям більше 56 тисяч гривень аліментів.

Що таке суспільно корисні роботи? За поданням виконавця, суд притягає боржника до адміністративної відповідальності, що полягає у виконанні у вільний від роботи чи навчання час оплатних суспільно корисних робіт. Це може бути прибирання вулиць, фарбування будівель тощо строком від 120 до 240 годин, але не більше ніж 8 годин на добу. 

Плата, що нараховується боржнику за виконання такої роботи, автоматично перераховується на відповідний рахунок виконавця для подальшого погашення аліментної заборгованості.

Прес-служба Головного територіального управління  юстиції у Херсонській області