У Гончарівці відкрито один із перших в Україні інформаційних терміналів

5 лет назад 0

Херсонська осінь завжди викликає захоплення своїми барвами та колоритами. У цю казкову пору проводити багатоманітні осінні свята вже стало традицією для Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара. А у останній день вересня вся бібліотечна спільнота відзначає професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек, до якого Гончарівка підготувала цикл заходів. І розпочався він 24 вересня відкриттям у книгозбірні одного із перших в Україні інформаційних терміналів. Ініціативу їх встановлення впроваджує Українська фундація правової допомоги (УФПД) за підтримки Програми «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження». Головне завдання термінала – забезпечення ефективної комунікації між владою та населенням, спрощення системи доступу до інформації та процедури звернення до органів місцевого самоврядування. Інформаційний термінал надаватиме доступ до найбільш запитуваних сервісів та послуг установ Херсона, які зараз розпорошені по різних ресурсах в мережі Інтернет, виконуватиме консультативно-інформаційну функцію. Меню включатиме розділи: «Довідник містянина», «Записатися на прийом», «Звернення до органів влади», «Мій депутат», «Мій дільничий», «Сервіси ОМС», «Новини громади», «Інформація про права», «Туристичний путівник» тощо.

Введення в роботу такого інформаційного термінала, а згодом – і мобільного додатку «Безпечна громада», дозволить херсонцям забути про черги, знизить кількість «нецільових» звернень, виключить неефективну комунікацію, збереже час держпрацівників.

На відкритті були присутні очільники області та міста, представники УФПД, меценати, друзі бібліотеки, активні користувачі. Директор УФПД Микола Сіома (м.Київ), головний ініціатор та натхненник проекту, зазначив, що інформаційний термінал представляє собою електронну точку доступу для всіх, хто не боїться публічно репрезентувати свої сервіси. Термінал, дійсно, демонструє готовність до співпраці. Це – пілотний проект, право на його впровадження виграли поки що тільки 5 громад України.

Працівники обласної книгозбірні на практиці оцінили переваги термінала, його консультативно-інформаційні можливості та зручність використання.