У Херсоні дітей навчали рятувати людей на воді

6 лет назад 0

Сьогодні на пляжі «Південний» у Гідропарку рятувальники навчали відпочиваючих дітей правильним діям по наданню першої допомоги при утопленні. Найголовнішими глядачами дійства стали вихованці дитячого оздоровчого табору «Юнга».

Зустріч дітей з представниками Служби порятунку розпочалася зі спілкування по правилах безпеки на воді. Співробітники Корабельного райвідділу ГУ ДСНС області задавали дітям запитання, а ті відповідали і були заохочені яскравими листівками. Потім до справи приступив рятувальник – наглядач на вишці. Він побачив у бінокль як потерпає на річці людина і сповістив про це протяжним свистком і повідомленням у гучномовець. Матрос-рятувальник миттєво відреагував на отриману інформацію і вплав кинувся до потерпілого. Вже на березі фельдшер аварійно-рятувального загону продовжив реанімаційні дії. Крім того, він голосно прокоментував свої дії і дав можливість під особистим наглядом спробувати дітям надати допомогу потерпілому на воді.

Вихованці «Юнги» жваво реагували на все, що відбувалося з їх ровесниками і з непідробним інтересом слідкували за кожним рухом рятувальників. Рятувальники радили учасникам акції не запливати буйки, не купатися у невизначених для цього місцях, слухатися дорослих і не гратися у воді. Звісно, відпочивальники самі мають дбати про власну безпеку і просто користуватися слушними порадами на практиці, щоб від літньої пори залишилися лише приємні спогади про корисне для здоров’я плавання і засмагу.

ГУ ДСНС України у Херсонській області