У Херсоні громадяни та поліцейські допомогли 6-річний дівчинці повернутися додому

4 года назад 0

Приблизно о 20:00 на лінію «102» зателефонувала жінка і розповіла, що у Корабельному районі Херсона вулицею ходить маленька дівчинка і просить у перехожих поїсти. На місце події виїхала група реагування на факти домашнього насильства ГУНП. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Поліцейські заспокоїли дівчинку, яка була налякана, спочатку нічого не говорила і тулилася до жінки, яка вирішила їй допомогти. Разом з цією жінкою та дівчинкою поліцейські поїхали у Корабельне відділення поліції. Там з малечею поговорила працівник ювенальної превенції і дівчинка назвала своє ім’я та прізвище, батьків, а також свій вік – їй 6 років.

Поліцейські встановили місце проживання дитини та телефони її батьків. Зателефонувавши їм, ті повідомили правоохоронцям, що самі нібито шукали доньку.

Поліцейські вирушили за місцем проживання родини. Працівниця ювенальної превенції купила дівчинці яскраві повітряні кульки і малеча вперше за весь вечір посміхнулася. Вдома знаходилася матір, яка пояснила, що відпустила 6-річну доньку гуляти ще о 16:00, а сама лягла відпочити. Коли ж ввечері дівчинка не повернулася, жінка нібито сама вирушила на її пошуки.

У відношенні матері правоохоронці скали адміністративний протокол за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» КУпАП. Також про цей факт поліцейські повідомлять службу у справах дітей для реагування та можливого надання родині необхідної допомоги.