У Херсоні на зустрічі з письменником говорили про квантову фізику

6 лет назад 0

Розмови про закони фізики та ентропію — це не фан-зустріч любителів серіалу “Теорія великого вибуху”, а презентація нового роману Макса Кідрука “Не озирайся і мовчи” (НОІМ) у Херсоні.

“Якби у мене були такі вчителі і викладачі фізики та суміжних дисциплін як Макс, я би стала все ж таки програмістом або фахівцем з мереж. Але подібні викладачі у мене були з інших дисциплін, тому стала фінансистом і фінансовим журналістом. Неймовірно цікава побудова презентації, яка зачаровує навіть тих, хто НІКОЛИ не читав і щиро ненавидить фізику. Дух захоплює із першої хвилини і не полишає до кінця зустрічі”, — ділиться журналістка Євгенія Вірлич.

І не одна, а одразу дві зустрічі за день відбулися у нашомі місті. Спочатку Кідрук та його команда завітали до Херсонського Національного технічного університету, де поспілкувалися із студентами, а вже потім Макс направився на зустріч із своїми постійними читачами до однієї із конференц-зал у центрі міста. Проте така формальність була зайвою — минулі два його приїзди і у невеличкій бібліотеці Шуменського мікрорайону збирали повну залу, тож із орендою конференц-зали у центрі можна було не “заморочуватися”.

Як би там не було, але з кожним візитом до Херсона аудиторія читачів Кідрука зростає і це приємно. Адже разом із цим херсонці ще й цікавляться іншими сучасними українськими авторами, рекомендаціями до читання яких Макс щедро ділиться.

Звісно, Херсон — не єдине місто, де пройшла презентація твору "НОІМ", більш того, назва туру #100містНОІМ — це такий собі виклик, який автор поставив перед собою та своєю командою і у цьому році планує відвідати загалом 100 міст України. Херсон, до речі, у цій плеяді подорожей вже 43-ій.

Поміж іншого “родзинкою” презентацій Макса Кідрука є буктрейлери до його творів. Таке промо дозволяє візуалізувати і створити настрій до читання того чи іншого роману.

Разом із тим Макс вже поспішив запросити херсонців на презентацію свого чергового творіння через рік, тож ми знаємо, що наступного разу на нас чекатиме психологічний роман-дилема “Де немає Бога”, який сам Макс називає потужною життєвою історією.